GREYS!!

Wohoo, fick för en stund sen reda på att Greys börjar idag, tjohoo. Mitt favoritprogram. Nu är kvällen räddad.
Jag och Källa började dagen med öppna förskolan i Järpen. Källa var inte på toppenhumör idag. Det blir fel med hennes sovtider när vi är där, och då vill hon inte äta mat när det är dags för lunch. Stackarn. Kanske åker dit efter hennes sovstund nästa gång. 

Efter gick jag och Josa en "liten" promenad. Det var en ny runda, som visade sig vara ganska lång, ca 14 km. Våra ben var som spaghetti när vi kom fram till polisstationen, där jag skulle fixa pass. Källa vaknade, men tanterna på stationen tyckte att det var en fröjd att passa henne under tiden jag tog kort, så det var inga problem. Jag kan inte ta passkort!!! Det är jättesvårt. Jag såg ut som en fängelsefånge. Hon frågade om jag ville ta om, men jag orkade inte. Det är ju trots allt bara ett pass. Men ändå.

Källa ser ut som en docka på sitt pass, Tobias som en hunk (enligt honom själv), och jag som en fängelsefånge. Hmm, vem är det svarta fåret??

PASS

Yes! Idag ska jag skaffa pass. Det är inte så lång tid kvar nu tills att vi ska åka utomlands. Det bästa är att vi har massa kul innan dess, så tiden fram till resan kommer att gå extra fort. Ska lägga in en bild på vårt fina hotell framöver, fyrstjärnigt. Det känns hur bra som helst.

Detta införskaffades.



2-pack pyjamas, en fuskpolo, en baddräkt med uv-skydd (inför resan) och två par skor.

Källa har provgått sina skor här på eftermiddagen, det gick kanoners. Anita passade Källa när jag var på gympan. De satt i soffan och läste bok när jag kom hem, det såg så mysigt ut.
Nu är det inte särskilt långt kvar tills att min familj kommer. Mamma, Rich och Ebba kommer nästa onsdag. KÄRLEK!

Therese, saknar dig med!

Staden.

Nu åker jag och Källa in mot staden för att köpa skor åt Källisimo. Ikväll blir det gympa.

SNÖ

Jaha, då var den här igen då.. Nu snöar det utanför. Ibland undrar jag vart det är jag bor egentligen? Blir lika fövånad varje gång, 28 September, det är ju jättetidigt.
Jag säger bara, tuuuuur att jag ska åka till Gran Canaria den 4 Nov (Det var inte Lanzarote, Tobias hade missförstått, men det är ju lika bra det).

Det var nog bara lite som kom, för nu är det helt plötsligt ingenting som kommer ner från skyn, men men.
Jag som inte ens har någon bra och härlig vinterjacka. Trodde att det skulle duga med min mysiga höstväst ett tag till. Suck.

Tacos.

Vi köpte med oss tacosgrejer och åkte till Hammarnäs och käkade mat idag. Det var väldigt trevligt. Nu söver Tobias Källa, som använde sin höga toner hemma hos M och C, inte så förtjusande. Imorgon åker Tobias iväg och jobbar igen. Det blir tomt här hemma igen. Vi får se vad veckan bjuder mig och Källa på. Jag vet att vi ska på kyrkis i morgon i alla fall. Hej så länge.

Fredagkväll.

Igår kom Jenny över och tittade på IDOL med mig. Vi började med att dricka te, då hon trodde att hon skulle köra bil. Sen när vi fick reda på att hon inte skulle det så öppnade vi en flaska vin. Vi drack bara ett glas var, så halva flaskan är kvar. Blir något till ikväll det.
Jag hade en tanke om att jag skulle köra bilen och Källa till Stortjärn för att springa därifrån och hem. Men min kära sambo vill inte svara i mobilen. Hmm, blev det en sen kväll igår kan man tänka?
Hoppas att de hade mysigt!

En annan sak. Plåster är äckliga och jobbiga. Vet inte hur många plåster jag har satt på efter att jag skar mig igår.


James 1-årskalas

Här kommer bilder.



Källa är kalasfin, toffs i håret och allt.








Rebecca hade fixat med ett jättefruktfat.

Fick även spana in Daniella. Ååå vilken sötis, man glömmer fort att de är så små.

Mysigt kalas. Imorgon är det Alfreds tur.

JIPPIE!



Sex flarror blev mina, fem flaskor rött och ett bubbel. GÖTT!
Någon som vill komma hit ikväll och dricka vin med mig när min sambo är på svensexa för sin bror??

Mösstjejerna.



Källa har min sveamössa.






Gounge och tröttmamma!

Semlan.

Det var verkligen supertrevligt hos familjen i Semlan. Kenny hade kockat köttfärssås med trattisar i, supergott var det. Det är verkligen lyxigt att bli bjuden på middag. Källa och Casper härjade som tokar, godingarna.

I morgon ska jag och Källis till Josa och Alfred. Jag ska hjälpa till att baka inför Alfreds 1-årskalas på lördag. Josa ska också bjussa på lunch i morgon, så jag blir verkligen bortskämd. Troligtvis blir det även en långpromenad i Undersåker. Hoppas på fint väder!!

Grattis Sis till jobbet. Jag vet även ett extravikariat till dig här uppe under tiden som du pluggar.. Kommer bli super, berättar mer när vi pratar.

Öppen förskola.

Jag och Källa ska iväg på Öppen förskola i Järpen idag. Det var en hit sist. Sen blir det troligtvis en promenix i Järpen. Ikväll ska vi till Semlan (ja, det finns ett ställe som heter så här uppe) och fira Casper som fyllde ett i torsdags. Var och inhandlade prestenter till James, Casper och Alfred i Åre igår.

Nu frukost med Källisimo. Och ja, jag känner av gympapasset från igår. Hon hade lagt in mer ben, och det kändes exta mycket med tanke på kvällens genomkörare dagen innan.



          b     vcvbnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnmknnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb    jjjjjjjj m................ ,,,,, Källa hälsar också, tolka får ni göra själva.
                   ,,,,,,,,,,,,,,xz.z<wxzm,.

Spinning.

Ååå, det var så skönt att köra spinning igår. Eller rättare sagt, efter spinningen var det skönt. Jag kan inte säga att jag tycker att det är skönt under tiden, bara sjukt jobbigt. Ikväll ska vi på gympa också, det däremot är glädje rakt igenom. Instruktören är superbra och go.
Nu ska jag städa och tvätta lite. Sen under dagen ska jag även fixa tre 1-årspresenter och en present till en nyfödd. Måste man bege sig in mot stan tro, eller räcker Åre? Vi får se.

Kyrkis.

Nu ska vi iväg på kyrkis. Jag hoppas att det är lite andra barn där för Källas (och min) skull. Sen ska vi hem och fixa lunch, Carola ska komma hit och luncha. Ikväll blir det spinning för hela slanten.

Chokladbit.

I morse hör jag hur Källa mmmm:ar sig, väldigt mycket!! Jag kollar på henne och ser att hon är alldeles brun runt munnen. Jag går fram och ber henne spotta ut. Hon vill inte, men hon tittar på mig och spottar ut. Jag kände mig så elak, första gången som hon fick smaka godis. Antagligen låg den kvar där sen i fredags, jag som verkligen hade kollat att det inte skulle ligga kvar någonting. Men Källis hittade gottigheter på golvet. Godistiden kommer tids nog, jag är glad så länge hon tycker att frukt är gott.
Fick i alla fall bildbevis.


Konversation.

Det var så häftigt när jag var ute och gick med Källa förut. Vi mötte en tant som rastade sin hund, plus att hon hade plockat bär. Källa sa vovve när hon såg hunden. Sen frågade tanten om Källa ville ha blåbär. Då sa Källa; Bååbäääär. När tanten sedan gav Källa några bär så sa hon; Tack tack!!!
 
Det var så kul, min lilla tjej kan vara delaktig i en konversation.. KUL!

Lite videoklipp.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=137531456093#/video/video.php?v=137528501093

http://www.facebook.com/video/video.php?v=137531456093

Lyckad kväll.

Det var verkligen supermysigt igår. Det blev hur mycket mat som helst. Synd att jag har blivit så dålig på att fota, annars skulle ni fått se alla gottigheter. Tror att tjejerna begav sig hemåt vid 23:45. Detta får vi göra om snart igen. Senare idag ska vi åka in till stan och träffa Louise. Mysigt!

Nu ska morgonbrudarna äta lite frukost och ladda batterierna för en härlig höstpromenad.


 
Ha en bra dag!


Kärlek.

Underbaraste dottern!!


Paj.

Nu ska jag göra en broccoli- och ädelostpaj till ikväll. Tobias gjorde en laxcheesecake, och jag har gjort en Tiramisutårta. Ikväll ska det frossas i gottigheter.

Bra låt.


Orkidéer.

Varje torsdag vattnar jag mina orkidéer, lite utav en tordagsrutin skulle man kunna säga. MEN, det känns som att jag vattnar väldigt ofta. Det är ju för att tiden bara springer iväg.. Vad händer med veckorna?



Aja, blir till att ta fram hinken och sänka ner dem idag igen. I övrigt vet jag inte vad dagen bjuder på. Imorgon ska jag ha lite tjejmiddag här hemma. Mysigt!!

Idag fyller Casper 1 år, oj oj oj vad tiden går fort!!! Stort Grattis till världens goaste Casper.

Per- Gunnarz!!

Minns ni att jag skrev om att vi var på Folkan och dansade?? När Källas farmor var barnvakt. Hur som helst, bandet som spelade där har kommit med i Dansbandskampen!! Hur kul är inte det då???
ÅÅÅåå jag ska följa varenda avsnitt... heja heja Per-Gunnarz.. Jättesöta 17-åringar.. Ni kommer att vinna.

Öppen förskola.

Idag ska jag och Källa troligtvis tll Järpen och gå på den öppna förskolan. Källa älskar att träffa andra barn, så det kan ju vara kul för henne. Nu ska vi äta frukost jag och Källisimo.

Trattisar.

Nu har vi plockat trattkantareller i mängder. Synd att jag glömde kameran hemma, för det har varit/ är en fantastisk dag. Vi hittade i alla fall mycket, så jag vet vad jag har att göra ikväll, rensa rensa.

Vi fick oss en titt på Tobias förut också, när han åkte runt på välten och plattade till asfalten. Källa grät när vi åkte därifrån och sa pappa pappa. Lillgumman saknar sin pappa. Hoppas att han kommer hem tidigt ikväll.




Såhär mycket svamp har jag kvar att rensa.



Och såhär mycket har jag rensat, som sagt, jag har att göra ikväll.

fantastiskt.

Är nybadad efter ett otroligt skönt träningspass. Jag vill köra gympa i morgon också! Men det är bara en gång i veckan. Skynda er att teckna avtal på Norrgym så att de kan köra flera pass i veckan.

Dock är det ju lite problematiskt att Tobias fortfarande jobbar borta (även om han just den här veckan befinner sig på hemmaplan). Vecka 39 har jag anmält mig till tre pass, två spinning och ett gympa. Hoppas att Anita vill ställa upp, det kanske blir lite väl mycket? Vi får se vad hon säger.

Nu ska jag snart gå och lägga mig bredvid min kära sambo. Imorgon väntas frukost hos Josa och sen svampplockning. Tror att det kommer att bli en toppendag.


Lunch.

Har precis kommit hem från Hammarnäs där det bjöds på god lunch. Nu sover Källis i bilen, och jag laddar batterierna för gympan ikväll. Det ska bli väldigt roligt. Källa ska passas av farmor.

Imorgon ska jag och Jenny ut och leta efter trattisar. Hon har ett ställe som hon har plockat vid förut, hoppas att det finns svamp där i morgon. Trattisar är min favvosvamp att plocka. Hittar man en, så hittar man oftast 50.




Källa älskar blåbär. Hon kan även säga det. Som ni ser har hon fyra tänder i underkäken (men även två i den övre).

Dålig uppdatering.

Nu har systeryster åkt hem, det känns vemodigt måste jag säga. Hon var här i två veckor, men tiden springer iväg som vanligt. Det har i alla fall varit en fantastisk tid under vistelsen. I lördags var vi på Brinken och åt mat, supergott!!
Mörsilbor, deras ala carte var verkligen supergod, alla som åt var jättenöjda. Vi tog alla hallonpannacottapaj till efterrätt, mmm. Jag tycker att vi ska dra ihop ett stort gäng och gå dit och käka någon helg!



Systrarna på Brinkeboda.

Och nu till en supergrej!!! Vi var ju i stan i fredags. Då hade Tobias gått in på Resia och köpt en resa till Lanzarote för oss tre. En förtidig födelsedags present både till mig och Källa. Han menade att han inte skulle säga något förrän på morgonen den fjärde november (Källas födelsedag), och sen bara packa lite och åka till flygplatsen i Trondheim. Men eftersom han upptäckte att mitt pass går ut den 22 oktober, var han tvungen att säga det.

ÅÅÅÅÅÅ jag är så glad!!!

Oj oj.

Nu är jag så trött. MEN, jag har bara mig själv att skylla. Ibland har man helt enkelt för trevligt för att gå och lägga sig. Igår började vi dagen med att åka in till Östersund för att storhandla. Vi passade även på att kika på lite ugnar och spisar, då vi är i behov av en ny. Jag tycker att det är ganska trist att spana efter spisar, det var ju mycket roligare att handla kläder åt Källa inne på Lindex.

Vi var sedan bjudna på fest hos Helena och Ulf, de skulle inviga köket och altanen som har byggts i sommar. Det var verkligen superkul, men jag är inte lika pigg idag. Gick nämligen och la oss 01:45, men vet inte vad den var när jag somnade. Hur som helst, är inte pigg klockan 06:00, men det är bara att se glad ut och kliva upp. Nu ska jag äta frukost och ta mig en kopp kaffe. Ut och springa och till gymmet sen.




Källa i regnet i Östersund.









Klippte luggen på Källis. Även en nyinskaffad klänning för ändamålet.




Trött.

Är helt trött i kroppen efter body pumpen. Mina ben känns som spaghetti. I morgon kommer jag att ha ont i kroppen. Blir nog en tur till stan i morgon, så mycket som ska handlas, storpack välling, blöjor, tvättservetter m.m.

Prommis.

Vi har precis kommit tillbaka från en promenad, det är riktigt skönt och höstigt ute. Älskar hösten, framförallt när jag har fått en sån härlig energi.
Therese har matat Källa med blåbär och hon var jätteivrig. Hon har sagt blåbär flera gånger, goafia!!

Sopgubbarna glömde förövrigt att tömma vårt sopkärl. Så irriterande! Vi tömmer bara en gång i månaden, eftersom vi sorterar så bra. En gång i månaden är väldigt bra, med tanke på att vi har ett blöjbarn. Men jag ringde dit och hon som jag pratade med fixade så att de skulle komma hit och tömma det idag.

Idag skulle det bli en tidig dag för Tobias. SKÖNT!!! Sen är det helg. Ikväll ska det body pumpas i Åre. FETT! ;) tihi.


Favoritsysselsättning.

Källa älskar att dra ut dvd-filmerna. Hon kan lätt göra det 4-5 gånger om dagen.



Jag tycker inte att det är lika roligt när jag för femte gången ställer filmerna tillrätta. Men, vi ska skaffa någon finurlig hylla att ha filmerna på istället. Oavsett vart i hyllan jag ställer Desperate housewives- boxen så kommer hon alltid åt den. Antar att hon ser att den är spännande och full med intriger.. :P

Usch.

Jag läste precis om en 22-årig kvinna från Sunne som körde ihjäl sig igår. Therese känner tydligen hennes lillebror. Hon har en två-årig dotter hemma, och sen så var hon dessutom gravid när det hände. Både hon och bebisen i magen dog. Usch vad hemskt. Livet kan verkligen förändras fort! Skickar en kram till alla mina nära och kära, ni betyder så mycket! Och en tanke till den drabbade familjen, stackars stackars!!!

Holiday club.

Har verkligen haft en toppendag i Åre. Först gick vi Undersåker-rundan och Martin passade på att fota lite. När vi kom till Holiday åt vi lunch, för att sedan bege oss in till badet. Man blir verkligen utsliten av att vara i badhus. Vi har legat allihop i soffan nu, Källa och Therese sover fortfarande. Jag var tvungen att äta lite mellis, ska iväg på gympa på Norrgym klockan sex.

På vägen hem från Åre svängde vi in till Åreveterinärerna. Cosmo skulle vaccineras. Tydligen är det så för hundar, som för människor, att de ska göra det  (hade ingen aning). Det var i alla fall billigare att göra det här än i Oslo, så Therese passade på. Hon fick en tid med en gång.
På kvittot stod det såhär.




Tyckte att det var väldigt roligt.



Sötnosarna.

YES!

Idag tecknade jag och Carola ett medlemsskap i Norrgym. Har redan bokat ett pass, gympa i morgon.

Det blev inte Holiday Club idag, vi ska dit i morgon istället. Vi ska börja dagen med att promenera i Undersåker, så kan Martin fota den vackra fjällutsikten, plus att Cosmo kan springa av sig lite. Sen åker vi och badar.
Klockan 18 ska jag på gympa, då ska Therese och Martin passa Källisimo. Martin åker hem på onsdag och Therese stannar en vecka till, till nästa måndag. Det är så otroligt mysigt att dem här.


Klart.

Då var måndagsrundan avklarad. Det är så underbart att komma in i andra andningen, innan dess var jag väldigt nära att stanna idag, men jag bet ihop. Det var tur det, för när jag väl kom in i så var det så kul. Nu väntar ett härligt bad och sen en god frukost. Idag är det Källa och Martin som är ute och går med Källa. Vi får ta det nästa måndag Carola.

Idag ska vi och bada på Holiday Club. Sist vi var där var Källa så lycklig, hoppas att hon tycker att det är lika kul idag.

Kärlek



Martin tar så himla fina foton, ta en titt på hans fotoblogg så får ni se.

http://zweiundvierzig.blogg.se/


Löjlig.

Jag har kommit på att jag är oerhört löjlig eftersom jag är så rädd för småkryp. Vi har gjort "höst" i vår trädgård idag. Martin klippte gräset, Tobias körde röjsåg, Therese underhöll Källa, och jag rensade ur blomlådorna. Jag tog även bort tegelstenarna som jag hade placerat runt trädgårdslandet. Under stenarna var det verkligen ingen trevlig syn; tusenfotingar, gråsuggor, sniglar, spindlar m.m Jag rös när jag bar upp sten för sten, och var väldigt noga med att inta nudda något kryp.
Jag försöker verkligen tänka på att inte vara rädd när Källa är med, det vore ju ändå ganska bra om hon får en sund relation till småkryp.
Men men, när jag är själv och rensar lannet så drabbar det ju bara mig. Även om det hade varit skönt om jag inte tyckte att det var så läskigt.

Jag har fortfarande Tobias hemma, det känns väldigt skönt att han ska lägga asfalt i hemmatrakten den här veckan.


Lerduvor.

Det var spännande att skjuta lerduvor igår. Jag lyckades tillslut träffa två. Alla fick gå hem med känslan av att ha klarat av att skjuta en lerduva. Det mådde vi gott av. Sedan åkte vi hem och åt tacos. Jag har haft en fundering kring just tacos. När jag var liten orkade jag äta fler skal. Nu orkar jag bara två mjuka. Varför är det så?
Är det för att jag trycker i så mycket fyllning det bara går?? Kanske.

Bilder från skjutningen.











Ett glatt gäng.

Fantastiskt.

Åh, det var verkligen superkul att träna idag. Man fick prova på spinning i en halv timme. Instruktören hade i alla fall lyckats med att konstruera ett halvtimmes pass, för det var asjobbigt. Efter det körde vi cirkelträning, easy line hette det. Det var också en grej som jag tyckte var jättebra. Ska börja träna där framöver!
Nu har de även "prova-på-veckor" på Golds i Åre. Det får bli något pass där till veckan också. Skulle egentligen följa med Anna-Karin dit i morgon, men jag får avvakta och se hur mycket träningsverk jag har efter dagens bravader.

Jag kände en enorm glädje när jag satt på spinningcykeln. Hur kan jag ha låtit det gå så lång tid utan att träna? Jag älskar ju att träna helt enkelt.

Idag blir det troligtvis tunnbad i Stortjärn.

Norrgym.

Imorgon är det öppet hus på Norrgym i Järpen. Det ska bli spännande att se vad det är för gym. Hoppas att det är seriöst och att man kanske då kan börja träna där.

Det snackas även om att vi ska skjuta lerduvor i morgon. Spännande.

Källa traskar.

Källa har tagit sex steg som max nu. Det går framåt. Ibland är hon lite för ivrig, så att hon faller. Undar vart hon har fått denna iver ifrån??





Källa verkligen älskar Cosmo, vovve vovve vovve.


Sundings.

Åå, är precis hemkommen ifrån en fika på Sundings. Jag själv fick nöja mig med en koppkaffe. Åå, det är hårda dagar när man ska få kroppen i trim.
Men, det var ju kul att titta på alla andra som åt goda budapestbakelser, princesstårtor m.m, verkligen jättekul!
Annars är det fredag idag och Tobias kom med en glädjande nyhet, de ska lägga asfalt på E14 nästa vecka, dvs att han får en hemma-vecka. Ingen är väl gladare än jag. Hej då.


2 September- En stor dag.

Idag tog Källa sina första steg, tjohooo!
Hon börjad med två i eftermiddags, ökade sedan till tre, och strax innan läggdags hann hon med fem snabba kliv. Hon var så himla stolt!!

Annars har jag och syster varit hurtiga idag, varit på två långa promenader. I morgon kommer grabbarna grus.


 
Therese och Källa gosar på Strandgården.

Gräsklippning.

Idag har vi varit på en långpromenad så att Cosmo fick springa lös. Vi har även klippt gräset, rensat ur blomkrukor m.m. Är inte riktigt klara med gräsklippningen, klipparn måste tankas.  
Det är en sån hysteri kring gräsklippning. Vår granne (mittemot) klipper säkert gräset två gånger i veckan. Har gubben ingenting att göra, eller är han bara väldigt pedant??
Vårt gräs var så högt nu så att gräsklipparen dog hela tiden. Min vision är att vi ska ha en fin gräsmatta. MEN, jag har insett att jag helt enkelt har fått blunda lite för det den här sommaren. Nästa år, då ska vi ha en välklippt gräsmatta, så det så.

Nu blir det lunch på strandgården.


Kärlek.

Idag kom systeryster och Cosmo. Vi har precis suttit och druckit en massa te. ÅÅh, jag är så glad att de är här. Nu ska vi mysa dagarna i ända.






Utsliten Cosmo efter en lång tågresa.

Vad ska vi göra idag?

Är nyss hemkommen från en promenix. Nu sitter jag och väntar och väntar på min kära syster som kommer till Järpen med tåg 19:40.. Spola fram tiden!! Vad ska jag hitta på tills dess? Har redan städat hela övervåningen. Någon som vill komma med något roligt förslag??


RSS 2.0