Mat.

Förut när vi skulle käka mat på Brinkeboda möttes vi av den här skylten.



Vi åkte till Järpen istället och köpte kebabrullar.

 

Källa och Tobias är så lika nu. Dagen till ära har de samma färg på tröjan.
Nu ska jag dricka te.


Ommålning.

Igår började vi med ommålningen av köket, eller rättare sagt jag. Tobias monterade upp barnsäkra hyllor i ek, tokfint blev det. I köket valde vi gräddvitt och chokladbrunt. Man kommer att vilja äta upp köket när det blir klart. Det är egentligen bara en provisorisk budgetlösning. Vi ska göra om köket om några år, men tills dess får vi stå ut med våra gamla skåp, fast i en helt ny nyans. Det kommer nog att bli bra.

Källa har varit svår att lägga två kvällar i rad nu, och igår kväll pratade jag och Tobias om att det måste vara fler tänder på gång. I morse hade två tänder ploppat upp, en till nere och en uppe. Nu har lillstumpan tre tänder.
Hon har även lärt sig att säga "titta".

Snart ska jag iväg och träffa brudarna på Sundings och lotta ut viner. Håll tummen för att jag vinner den här gången. ;)

Tacokväll.

Har käkat tacos här hemma med vänner. Mysigt!

Här kommer en cool brud.



Chicks rule!

Krogstråket.

Igår åkte vi båt från Hammarnäs till Östersund och gick på stråket (Karlstadbor, läs hamnfestivalen). Källa var vaken hela båtturen och trivdes som fisken i vattnet. När vi kom fram gick vi en vända för att hon skulle somna, vilket hon också gjorde. Sen när vi var där fick vi gå in bakvägen med barnvagnen, vilket var tur, annars hade det blivit problematiskt att komma in. Det var i alla fall en kanonkväll med mycket skratt. Blev även ett glas rött och en cider för min del.

Idag känner jag mig inte lika pigg, då min kära dotter envisar med att det är morgon klockan halv sju. Hon vaknade först 05.20, fick en välling och somnade om, men inte så länge med andra ord.

Igår (mitt på dagen) när jag var ute och promenerade mötte jag en full gubbe som kom vinglandes. När vi var precis bredvid varandra så sa gubben;
"Jag ska bara ta och pissa här jag", så vips drog han fram den. Det var ingen trevlig syn. Vilka pack det finns i Mörsil. Nu ska jag se mig omkring efter en kaffekokare, behöver en nu!

Åre och pysseldag.

Idag tog vi oss en tur till Åre jag och Källis. Där träffade vi Marie på Sibylla och pratade lite med henne. Det var väldigt trevligt, dock var det ganska mycket folk så vi hann inte prata så mycket som jag hade hoppats på. Vi får ta det någon annan dag igen. Pä vägen hem stannade jag vid en loppis i Undersåker. Där hittade jag faktiskt en Nanook- jacka åt Källa, jättefin! 300 kronor kostade den, jag anser att jag gjorde ett fynd. Inhandlade även en söt vit mjölkkanna för 15 kronor.
Spikade nyss upp Paris-tavlorna som jag och Tobias köpte där. Fanns typ i varenda souvenirbutik, men vi ansåg att de var fina, så vi köpte med oss sex motiv som vi ramade in. Nu har även de funnit sin plats här i Mörsil. Voila!

Har även ett glatt besked. Jag och Källa åker och hämtar Tobias i Sundsvall i morgon. Då passar vi på att gå på IKEA, vilket var mitt huvudsyfte i hämtningen. Min plan gick igenom. Nu ska jag surfa på IKEAs hemsida för att se vad jag ska ha. Hade jag haft en katalog hade jag skrivit ett J vid varje grej som jag ville ha, så har jag gjort sen jag var liten.
Vi får se vad jag kommer hem med för grejer.





Källas nya vindjacka.

åh!

Jag vill åka och shoppa stora möbler på Ikea!! Dels på grund av att jag vill ha, men mest för att det måste barnsäkras. Det behövs bla ett tv-skåp med låsbara dörrar. Det vill jag ha!!

Borta bra, hemma bäst.

Idag var det så skönt att komma hem. Det är bara jag och Källisimo (som Karolina kallar henne) hemma än så länge, men det känns väldigt skönt. Tror att jag ska hälla upp ett glas vin nu och njuuuuuta.
Ååå, jag har sån systerabstinens, vill träffa Therese nu. Saknar dig!!! Tänkte lägga in lite bilder från Kalmar-vistelsen.

 Källa och jag innan vi kliver på planet i Östersund. Flygresorna gick väldigt bra, även om hon hade svårt att koppla av på ditresan. Idag på hemresan sov hon från Arlanda till Östersund.

 Källa på Arlanda. Alla trodde att Källa var en pojke den dagen. Vi fick låna en barnvagn, då vår väntetid på ditvägen var fyra timmar. Aldrig mer!

  

Det spelades minigolf på hög nivå. Fick dock bryta efter tio hål, då våra barn inte var lika förtjusta i att titta på. Jag hamnade på sista plats, gruff, dålig förlorare som jag är. Dock var jag den enda som slog en spik.



Kusinerna i bilen på väg till Kosta för att kika på en massa glas. Handlade inget, men det blev lite barnkläder istället.. Hektor är 9,5 månader äldre än Källa.

Jag och Tobias fick en kväll för oss själva, helt spontant. SÅ, Karolina och Mårten nattade barnen, och jag och Tobias satte oss på bussen in till stan. Där fick vi lite vuxen kvalitetstid, var väldigt trevligt.



Kul att fastna på kort, jättekul!


Kalmar.

Imorgon flyger vi till Kalmar, det ska bli väldigt trevligt. Hoppas på fint väder hela veckan. Nu ska jag städa lite här hemma. Det är så skönt att komma hem till ett städat hus.

Grillning.

Har precis kommit hem från grannarna, Lars och Jenny. Vi var ett trevligt gäng som grillade och myste tet. ;)
Smidigt när man bor grannar, för Källis sov i sin spjälsäng inne hos oss och vi hade på babylarmet.
 
Annars har vi haft en liten pysseldag här hemma, inhandlat lite hyllor till tvättstugan, målat om en byrå m.m
Hann även med en god lunch på Brinkeboda med familjen och svärmor, och en springtur vid elljusspåret.
Känns som att dagen har varit jättelång, det har den förvisso varit då jag klev upp halv sex.
Lite bilder från kvällen.

    






Inte lika snygg här. :)



Inspiration.

Har precis rivit bort en bänk som var fastspikad på köksväggen, mer yta nu. Jag sa till Tobias att det max skulle ta en  kvart, hmm.. Det tog lite längre tid än så. MEN, nu är den i alla fall borta. Nu har jag hunnit bli inspirerad till att röja lite här hemma, så det ska jag göra nu. Källis sover och Tobias har åkt till Stortjärn för att snickra lite. Hej så länge!

Vuxendate.

Idag ska jag och Tobias ha en vuxendate, Källis ska vara hos hennes gudföräldrar, Mikal och Skrollo. Det lutar åt att vi ska åka till Svenstavik och köra gokart. :)

Ännu en big happening är att Källa sov från 21.00-05.30 i morse, yihooo! Sen gjorde jag bara en flaska välling, och hon somnade då om till 07.30. Inget skrik igår när jag skulle lägga henne heller, det känns mycket bra.
Var förövrigt ute och sprang en vända igår. Det känns fortfarande som en "nära-döden-upplevelse", men det tar sig nog.

Nu är det sooooommmmmmmar!!! In med en sommarlåt


Semester.

Tobias kommer hem om ca en halv timme. Nu är det semester. Vi ska åka till Anita och äta lite lunch. Han ska även sova lite där, och jag tänkte passa på att ta mig en springtur, så får Källis vara med farmor. På söndag blir det troligtvis Kalmar, hoppas bara att biljetterna finns kvar.

Om jag ska uttrycka mig som min mamma gör; Källa har blivit så morsk, titta här.





Med en hand, tadaaa! Stortjejen.

Yes!

Nu somnade Källa efter en flaska välling. Inget 45 minuters skrik idag inte. YES! Det kommer väl kanske i natt i stället. Jag får hålla tummen på att det blir en lugn natt.

Idag har jag och Källis varit hos Jill och Casper. Vi tog och promenixade dit, skönt. Där åt vi god lunch, plockade sälg och gjorde ringar till Jills rosor. Blev ganska bra. :)

Hoppas att Tobias får semester i morgon. Han ringde förut och sa att det kanske blir på torsdag istället. :(
Jag håller andra tummen för att han ska komma hem i morgon. Då har han semester. MYS!



I lördags gungade Källa för första gången, bilden talar väl för hur kul hon tyckte att det var. Det måste införskaffas en gunga.



Och minst lika roligt tyckte pappa Tobias och Johan att det var.

 Källa och jag tog ett spegelkort i morse när det borstades tänder.

 
Lika färg på tandborstarna.
Källa tycker mest att det är gott att suga på den, än så länge har hon bara en tand att borsta.

Amningsstopp.

Lillskruttan skrek i 45 minuter nu när hon skulle somna. Det har hon aldrig gjort, och det kändes VÄLDIGT  hemskt. Hoppas att det går över fort. Det skär i en moders hjärta. Jag bara undrar hur natten kommer att bli, stackarn!!

In med en bild på min skruttis.





Casper och Källa idag när de busade, gofisar!


Gravidmagen.

Nu ska jag göra ett helhjärtat försök till att få bort gravidmagen, tjockislåren, tjockisgäddhängen mm. Vi får se hur det går. Heja på!

Ska iväg till bvc och väga Källa nu här på morgonen. Det ska bli spännande att se hur mycket hon väger och hur lång hon är. Det var några veckor/månader sedan vi gjorde det sist.Sen kommer Jill på lunch och vi ska även promenixa.

I natt ska jag göra ett försök till att sluta amma. Hoppas att det inte blir för mycket skrik. Hej så länge.

Kärlek.



Broken.

La familia åkte till Åre och käkade lunch. Det var väldigt trevligt. Lite bildbevis kommer här.

    

Källa ville ha en texasburger, men fick nöja sig med lite smörgåsrån. Poffandet stod mamma och pappa för, som alltid.



Skål sa vi!

Löjligt förtjust.

Jag är löjligt förtjust i att lyssna på hög musik när jag kör/åker bil. Tyvärr får jag göra det ganska sällan pga av barn och sambo. Förut idag gjorde jag däremot det. Jag skulle åka och vattna hos Tobias mamma. Då sjöng jag med  i Bob Marleys låtar,högt! Det fick mig att tänka på mig och min pappa, när jag följde med honom på "pudding-resor" runt om i Sverige. Han sålde yoghurt och choklad-/ vaniljpudding. Jag var med och hjälpte till. Hur som helst, det spelades alltid hög musik då, och vi sjöng/skrek med i låtarna. En låt som spelades var denna. Den är fin, men samtidigt väldigt tragisk.


Vi har precis haft besök här hemma. Tobias kompis Erica, hennes man Mårten och deras son Edvin. Det var trevligt.

Tobias.

Nu är Tobias hemma. :) Skönt! 
På lördag ska vi troligtvis vara barnfria i några timmar. Källa ska vara hos sina gudföräldrar. De är allt gulliga som ställer upp!Vi får se vad vi tar och hittar på, mysigt ska det bli i alla fall. Nu ska Källa nattas. God natt.



En bild på mina älsklingar!!
 

Nej, mamma dinglar inte i taket.

Heja Jenko friskt humör, skjortan hänger utanför!

Carola ringde igår och frågade om vi skulle åka och kika på Jenny när hon sprang. Det tyckte jag var en utmärkt idé, då jag själv hade funderat på det. Halv nio stod vi i alla fall i Ås och hejade på Jenny. Jag tror att hon blev lite förvånade över att vi var där. Vi passerade henne sedan två gånger med bilen, tutade och hejade som tokar. Det var trevligt.

Sen bjöd vi in oss själva både hos Jill på fika, och hos Karin på lunch. Tack så mycket!
Egentligen var det tänkt att Tobias skulle springa för Mörsils IF, det hade jag tyckt varit väldigt roligt. Tyvärr drog han sig ur för några veckor sedan.

Källas favoritsysselsättning är just nu att peka på lampor. Hon vet vad en lampa är, men jag kan lika gärna fråga; "Vart är mamma?". Då tittar hon upp i taket och pekar "Eeeff".
"Nej tyvärr gumman, mamma dinglar inte i taket, mamma är HÄR! (Peka på rätt objekt)
Inte alltid så enkelt att hänga med. Sen så måste jag ju säga att jag tycker att hon är väldigt duktig!

När vi kommer in i ett nytt rum, där det finns en ny lampa,så; "Eeeff" och peka på. Det är det här med upprepningar. Barn är härliga!

    




Och med det säger vi hej för denna gång, nu ska vi se om vi kan hitta någon lampa som vi inte har sett idag. ;)

St Olovsloppet.

Imorgon börjar St Olovsloppet. Det är ett lopp mellan Östersund och Trondheim, och de byter startpunkt vartannat år. Så imorgon blir det till att heja, start i Östersund vid 07.00-tiden.

Är otroligt förtjust i macadamianötter. Känns jättemärkligt att en nöt nästan kan smälta i munnen.  Däremot är det på tok för dyrt där jag införskaffar sådana, 14:90 hg., sjukt dyrt!
 
Bra låt det här!


Mys i Hålland

Nyss hemkommer från Undersåker/Hålland. Vi myste tet som di skulle ha sagt i värmland. Det promenerades, åt god mat, drack kaffe. Passade även på  att inspektera deras fix i huset, det blir ju kanonbra!
Missade att ta kort på deras kycklingar, de är i alla fall toksöta. Källa var verkligen fascinerad över hönsen. Det har i alla fall varit en lyckad dag. Vi hade planerat att åka till BVC, men det hann vi inte. Vi prioriterade mat (skräll) efter vår prommis istället.


Plattfot.

Insåg när jag skulle ta kort på mina oerhört snygga strumpor att jag är väldigt mycket plattfot. Så det kan gå! Jag har aldrig haft inlägg eller något. Jaja, det har ju gått bra ändå.
Nu till anledningen varför jag tog kort på strumporna. Det var Jill som sa att jag hade likadana som Cornelia, hennes tio-åriga dotter. :) Det var Ebba som valde strumporna åt mig på Sunnemarten, jag får väl skylla på det.





Källa rotar medans mamma sitter vid datorn. Det här med att man kunde sitta vid datorn i lugn och ro gäller inte längre.
Nu ska vi åka till Undersåker och träffa Josa och Alfred. Det var inte igår.

Kalas hos Jenko.

Kom precis hem från Jenko och Lars. Jenny fyller år idag och det firades med en massa gottigheter. Sen tog jag Källa under armen och rullade hemåt.

 

Äppelpaj

Gräddar äppelpaj. Det doftar otroligt gott. Finns det att köpa på flaska?
Dammsugarslangen gick av förut när jag dammsög. Ytterligare ett objekt på investeringslistan.


Intresseklubben antecknar.

Asfaltsänka.

Man har åkt, barn sover.. Ja, här sitter jag själv. Vad ska man hitta på?
Det regnade i ungefär 15 minuter förut, då sprang jag ut och fotade.



Har nog aldrig sett en sådan skarp regnbåge. Man kunde se båda ändarna. Jag skulle sprungit dit och snott hela kistan med guld, det skulle jag ha gjort. Typiskt!

Igår blev det grillning hemma hos oss.

God mat, trevliga människor, fin kväll, MEN en jäkla massa småsväda/knott/mygg!! Det var hemskt. De kröp in i håret. Vi åt mat ute, sen var vi tvungna att bege oss inåt. Helveteskrypen vann!
Men det var trots det en trevlig kväll. Roger, Åsa och Noumi kom, men Noumi hade slocknat i bilen hit, så hon spenderade kvällen på soffan. Söt som en liten docka!



Vi gjorde det som stod i vår makt. Klädde på oss mer kläder, rökte som skorstenar för att få bort dem  (För min del blev det bara en cigarett, osv. Till slut var det någon som hämtade en fläkt som vi satte vid ena kortsidan av bordet. Det funkade bra tills att den åkte i backen och gick sönder. Då gick vi in.

  





Stortjärn.

Kom precis hem ifrån Stortjärn. Det är Tobias familjs stuga, som hans pappa byggde. Ett riktigt smultronställe. Förra sommaren köpte Tobias en badtunna, som han med hjälp av vänner sänkte ner i en slänt, och snickrade en trall. Idag skulle det börjas med ett räcke. För min del blev det målning av utedass och vedbod. Mysigt att pyssla på lite. Jag har inte premiärbadat i karet, för när det var badpremiär var jag höggravid. Det får bli när räcket och det är klart.

   

 
Farmor var också med och tog hand om Källa.


Inget jobb utan fikapaus. ;)

Man hinner inte med.

Nu är Källa så snabb. Hon kryper mot alla eluttag och ska dit och pilla. Hon har även blivit bättre på att klättra. Det går fort framåt. Undrar när hon kommer att gå?




Toknöjd över att ha klarat av det helt på egen hand.

Förresten, är det någon som vill köpa en bakfull sambo till ett reducerat pris???

Gött!

Solen skiner, sitter och munnar på ett glas rött, 2/3 utav gräsmattan är klippt. Jag njuter.
 Såhär goda mackor åt vi förut, halloumi är något alldeles speciellt det.




Här är det även egenodlade tomater. :)
Tyvärr vann jag inga flaskor på lotteriet förut. Jag och Tobias gick och handlade på systemet istället.
Bättre tur till nästa gång.

Det är slut på veckan, det är dags för fredagsmyyys.

Äntligen fredag! Tobias kom hem vid tre i natt, efter ett 22-timmars arbetspass. Han är nog lite sliten i kroppen. Ska ta och sörpla lite kaffe med honom nu.

Idag är det vinlotteri. Hoppas att jag vinner. Vi är nio stycken som ska träffas sista fredagen varje månad.. Just den här gången blev det visst första.

Hej så länge.


Badning

Casper och Jill kom och hälsade på. Vi fikade lite,sen fick ungarna ta och bada lite i poolen. Vi hann fotografera lite, sen bajsade Källa, IGEN. Så, då var det färdigbadat!!
Tobias kommer hem sent i natt. Tråkigt, jag som ville kvällsmysa med honom. Nu får jag datorn som sällskap, facebooka lite kanske. ;)




Här har hon tagit tag i parasollet själv och rest sig upp, stor tjej.


Otroligt.

Otroligt att detta fina väder fortsätter. Jag blir glad i hela kroppen.
Källa kryper för fullt nu för tiden. Nu gäller det att barnsäkra. Hon har redan varit och dragit i våra murgrönor. Tobias hörde hur det började prassla, busfia!!

Nu ska jag ut och vattna. 



Varmt i solen för de här små, men hon tycker att det är otroligt skönt att bada. Vi var på Dollarstore och införskaffade oss en uppblåsbar pool. Hon hann bada i ungefär fem minuter sen hade hon bajsat i den. Mysigt! Men jag tog och rengjorde den, så det får nog bli ett dopp i den idag också.

Egen odling. :)

Snart ska vi till stranden. Dagens lunch kommer att bestå av en pastasallad med egenodlad sallad och rädisor.
Smarra!

  
Tomaterna är inte riktigt klara.



 

Sommar sommar sommar!!


RSS 2.0