Pärlans svek...

Idag var det den stora dagen. Besiktningen för min bil är avklarad, dock gick den inte igenom och dock var det inte jag som gjorde det  (istället låg jag lite småbakis hemma hos Emma i Åre). Iofs ska jag inte klaga. Tre "småfel". Snabbt åtgärdat det där.. jag menar, nu när mina bilkunskaper ökar.. eller? 

Snart är det dax för personalfest, vi ska träffas på macken om fyra timmar. Badkläder skulle visst tas med, vad ska vi ut på för bravader nu då? Jag tror och hoppas på att det blir baljbad. =) Ingen är väl gladare än jag i såna fall. Kan det bli bättre? SannaPanna, Masen, T, Me myself and I, Strandraggarn, Porr-Claes, Bög-Jenz and the Big Boss. Angenämnt Angenämnt!

Kan även passa på att berätta att lägenheten här i Mörsil ser ut som ett bombnedslag. Alla vet ju att det är så roligt att rota igenom allt man har samtidigt som man ska packa och dona.

Igår lärde jag mig att man visst kan spontanhandla lampor för 2000 kr bara sådär.
-Ja, vi går in och tittar på Elkedjan ifall de har något som man kan titta på.
När vi kommer in ser vi en skylt där det står; "Grattis Madde, 40 år". Tydligen var det en i personalen som fyllde år just den dagen. Detta skulle firas med pompa och ståt, 40% på all belysning. Yippie tänkte vi och plockade på oss! Kom hem med fem lampor. Grattis Madde, ett riktigt stort tack! :P

Snart dax för att flytta in i en fågelholk.

Här är det!

image13

Om man åker till höger kommer man till Östersund, ev till Sundsvall om man hellre vill det. Kör man däremot till vänster kommer man till Åre, ca 1,5 mil. Fortsätter man ännu längre hamnar man till slut i Norge. Dit ska vi däremot inte nu. Nu ska det packas grejer, i natt blir det övernattning i Åre.

Det är absolut inte min hammare, det är Gerds.


Kvällsfika eller kvällsmat?

Jag har då alltid kallat smörgås och mys på kvällen för kvällsmat. För mig är det så självklart att det är så. Men nej nej nej.. Inte för alla inte. Kvällsmat här är tydligen typ middag. Hur fel låter inte det då? Nu heter det numera kvällsfika om man vill bjuda någon på smörgås och te på kvällen. Även om det i mina öron låter helt fel. Fika, det är ju för mig bulle och kaka. Men men..
Åt precis tacos. Lite väl omständigt att göra i ordning till sig själv. Men så fick det bli, och gott var det. Mums!

Min syster har skaffat sig en tretelefon. Åh, vad roligt det kan vara. Vi har hittils pratat fyra gånger idag, och vi sa att vi skulle höras en gång till.. hehe...

Vad bortskämd man blir av att få vara ledig mitt i veckan såhär, två dagar i rad. Slappa och ha sig! Imorgon är det slut på friden. Då minsann ska det jobbas. Är lite sugen på att gå ut också. Inte så många kvällar kvar med tjejerna nu, de åker ju hem snart. Synd det!

Saknar er alla!


image11 
Den här bilden gör mig så glad.

Nej, nu får det bli en ciggeluring, sen Roomservice. De är hemma hos Carolina Gynning och gör om. Kom hem till mig och fixa istället. Flytt närmar sig. Då ska jag bli finne och basta varje dag. Man gör tydligen det i Finland har jag hört. =)



Oboooooooy, vilket vackert väder.. Solen skiner idag!

Morgonstund har guld i mun. Eller? Joda, idag är jag uppe med tuppen. Ska ut och slappa i solen nu snart. Myspys det!
Helgerna springer iväg som vanligt. Varför ska det alltid vara så egentligen? Fredagen spenderades på Polisgränd 7 i Mörsil, dvs hemma hos oss. Jag hade köpt Magnus en "tack-för-hjälpen-med-bilen-whiskeyflaska". Han blev utomordentligt nöjd. Tack och lov!  Där satt vi och mös och hade oss. En och annan rolig historia berättades, dock ingen ifrån min sida med tanke på att jag oftast tar själva poängen mitt i.

Ett exempel på en;
Vet ni egentligen vad tuppen skriker till hönorna? (Detta som följer ska pratas på hönsspråk)
-Vill ni ha kuuuuuuuuuuk?
-Ja tack tack tack tack tack?

Självklart är ljudnivån efter ett par öl lite högre än vad den kanske skulle varit egentligen.

Lördagdag spenderades på korvmojjen. Inte alls mycket folk och tokfint väder. Jag som hade sagt till Tobbe att han minsann också skulle med och jobba. Det är principen! (Helst på skånska, taget ur "Den enfaldige mördaren", tragisk film) Där stod vi i alla fall och ugglade och bara väntade på att få åka till Stortjärn. Där sågade Magnus, Tobias och Lars upp en isvak som det skulle badas i. Kan sammanfatta kvällen med; Grillning, gemenskap,  Bastubad, isvak, öl, halva Franfransiscos serverade av Magnus...Mycket mycket mycket trevligt hade vi.

På Söndagen var det 17 grader och vi åkte in till Åre och åt en massa god mat och satt i solen.

Snart är det flyttdax, vi tänkte bjuda in till en "flyttfest". Hjälp oss att flytta, så bjuder vi på mat och en massa öl. Det ska bli trevligt att få det lite större i alla fall.

Inget nytt med bilen, den står där utanför. Fortfarande en kvast till lås.
Nu ska jag gå till Ica och köpa frukost.

Tack och hej!


Med en enkel tulipan...


Hoch soll sie leben, hoch soll sie leben... Eller hur den nu gick??? Idag är det i alla fall en stor dag. Min syster har den äran att fylla 18 år idag. Tänka sig. Ikväll väntas utgång och trevligheter. In med en snygg bild på syrran. Here we go!                                                                                                                
image7


Tänkte fortsätta  med lite sånt där onödigt vetande:

  1. Favoritgrönsak är paprika
  2. Jag sölar alltid när jag äter
  3. Tar aldrig bort hela "flärpen" när jag dricker mjölk/fil/juice
  4. Jag gör skidbackar när jag hyvlar ost
  5. Klämmer mitt på kaviartuben/mjukosttuben
  6. Har alltid trott att det heter advocado och inte avocado,  vad fel det kan bli
  7. Älskar rödvin...
  8. Svarar i mobilen innan den har kommit till örat respektive munnen.. Brukar vara klassiskt; "Kaaa", då det egentligen ska vara "Hej det är Jessica"
  9. Grubblar och ältar för mycket.
  10. Skrattar hysteriskt

    Grattis igen systeryster, hade velat vara med ikväll. 
     


Hon skulle varit fin om hon inte hade det där underbettet, Synd det! Ingen nämnd ingen glömd.. Kul var det i alla fall!

Kaffe, te, juice?! Värmeljus, tack å tack!


Bilkrångel- jajjemän!

Magnus, vilken ängel. Där ute stod han och slet och grejade. Min bil är paj. Eller ja, jag har kört den ända sedan jag fick den. Bara det att jag har fått gå in ifrån passagerarsidan varje gång, smidig som man är. Även helljuset är trasigt. Måste liksom hålla in den för att det ska funka. Magnus lärde mig att det var ljustutan som fungerade, inte helljuset alls. Som sagt, man lär sig något varje dag. Medans jag stod där och iaktog Magnus medans han höll på och meckade, så insåg jag vad roligt det vore att kunna sånt där. Lite mätning och fix och don, så är det klart! Tänka sig! Nu står iofs bilen utanför, ingen ratt och inget dörrlås. Den stora anledningen till att jag tog tag i det hela är att jag måste besiktiga bilen. fick visst ett brev hem igår som sa att det var körförbud på bilen. Ooops! Ringde till bilprovningen och bokade en tid. Den 25 april ska Jessica Elisabeth Durkén besiktiga sin bil för första gången i sitt lilla liv. Hej och hå!

Kan ju även passa på att nämna att jag har firat den bästa påsken någonsin. Detta firades med skoteråkning, glädje, gemenskap och en massa fylla, självklart.
På påskaftons natt vid sisådär tretiden kom Jennie utifrån sitt sovrum, hon trodde att festen var slut. Ack, det var den inte. Där stod ett gäng fulla drägg och hoppade i två olika ringar, runt runt, till Marcoolios låt "In med bollen i mål". Är ganska kul att tänka tillbaka få hur ful/full man kan vara. Suck!

Tråkigt att systeryster och pojkvän har åkt hem. Vi som hade det så trevligt! Hoppas inte att det dröjer tills ni kommer igen. MYYYS!
 
Älskar den här bilden, Jag och Therese i Thailand. Så fin!

image5




Såhär trevligt kan man ha det på fjället! Jag och Carola myser!

image3

Jag och Carola ska förövrigt börja i linedans.. Tänk er oss, lätt att vi briljerar! Mohaaaa!
Nej nu ska jag smälta laxpytten som Magnus precis bjöd på, mumma det!
En får tacke, tack och tack!


RSS 2.0